Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Miley Cyrus használja, Ön ne tegye!

2011.01.12
Egy pár hónapja az internetre felkerült videón Miley Cyrus, a híres popsztár vízipipával a kezében látható, bódult állapotban. Sokan találgatták, hogy vajon a 18 éves énekesnő milyen tudatmódosító szert fogyaszthatott?

Miley Cyrus használja, Ön ne tegye!

Cyrus saját bevallása szerint a salvia divinorum, magyar nevén látnokzsálya, vagy jósmenta levelében található salvinorin A.

A látnokzsályát, a gyógynövények menta családjába tartozó növényt évszázadok óta használják spirituális gyógyításra Mexikóban, de pár évvel ezelőtt az amerikai fiatalok is felfedezték maguknak ezt a legális hallucinogén drogot.  

- Mikor a fiatalok a szer hatása alatt vannak, úgy viselkednek, mintha nem is ebben a világban lennének. - állítja Dr. Matthew W. Johnson, az első, a salvinorin A hatásait vizsgáló tanulmány szerzője.

- A szer hatása alatt álló ember szinte azonnal egy másik valóság állapotába kerül. Néhány drogfogyasztó elmondása szerint olyan, mintha egy másik dimenzióba kerülnének - teszi hozzá Johnson, a John Hopkins Egyetem Baltimore-i Egyetem Orvosi Karának docense.

A 14 hétig tartó vizsgálaton a szert hatásait többféle szempont alapján figyelték meg. A résztvevők a belélegzést követő másodperceken belül bekövetkező „beütésről” számoltak be. 2 perccel később érte el csúcspontját a hatás, mely erős dezorientációval párosult, és 20 perc elteltével már nem is érezték a drog hatását. A rövid vizsgálati idő alatt egészségkárosító hatást nem állapítottak meg, egyelőre a drog biztonságosnak tűnik.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.